Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.10.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Nuori nainen nimeltä Lucia on ollut kidnappauksen ja järjettömän kidutuksen uhrina nuorempana, ja yrittää selvitä traumoistaan ja pysyä järjissään samanikäisen hyväksikäytöstä kärsineen Annan avulla. Vuosikymmentä myöhemmin mielenterveys menee vain huonompaan suuntaan, ja Lucia päättää kostaa kiduttajilleen. Kostoretkestä tulee verilöyly, ja Anna löytää itsensä keskeltä salaliittoa, organisaatiota joka yrittää selvittää mitä rajan toisella puolella on, ja selvitä kuolemasta hengissä…

Mikä siinä on että modernit ranskalaiset leffat ovat nykyään raakaakin raaempia? Martyrs toi mieleeni Hostelin raakuudessaan, mutta juoni oli oikeastaan melko taidokas. Juonessa oli ideaa – siinä tutkittiin mielenterveyttä, kipua, traumoja, ja jopa henkimaailmaa. Koko leffa oli melkoista mindfuckia, mutta idea oli mielenkiintoinen. Elokuva oli hullu, ja silmittömän brutaali ja sadistinen, mutta juoni oli poikkeuksellisen hyvä. Taidan olla sairas, mutta pidin elokuvasta jollain tasolla. Äärettömän synkkä elokuva, mutta lopetus oli piste i:n päälle. En suosittele kenellekään joka haluaa säilyttää mielenterveytensä. Minullas sitä ei taida enää olla.

  • Katsottu ja arvioitu : 19.10.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!