Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Palvelijatyttö Anna muuttaa Saint Angen orpokotiin, jossa aikoo viettää ajan jolloin lapset ovat lomilla. Talossa asuu ympäri vuoden Judith -niminen tyttö, jolla on pitkä historia talon sota-ajalta. Emäntä Helenka tukee Annaa talon askareissa, ja perehdyttää hänet töihin. Anna pian talossa asuessaan huomaa, että talon lasten menneisyys on ikävä. Pian hän alkaa kuulla ääniä…

Saint Agne tunnetaan myös nimellä ”House of Voices”, ja se yleensä näkyykin dvd-kansissa. Minulla oli vähän liian suuret ennakko-odotukset elokuvasta, sillä petyin pahemman kerran. Leffa on ärsyttävän hiiiiidaaaas, eli suorastaan raivostuttavan tylsä ”kauhuelokuva”. Kaikki tapahtuu hurjan hitaasti. Juonella ei ole mitään pointtia, ja kaikki on täysin ennalta-arvattavissa. Leffassa on kaikki perinteiset kauhuleffakliseet. Näyttelijäsuoritukset ovat hanurista erityisesti Virginie Ledoyenin kohdalla – hän ei osaa näytellä ei sitten yhtään. Lou Doillon oli sentään vähän siedettävämpi. Skippaa tämä suosiolla!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!