Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Lyle Jensen kärsii kaksisuuntaisesta maanisdepressiivisestä mielialahäiriöstä. Hakattuaan pesäpallomailalla joukkuetoverinsa miltei kuoliaaksi, hänet passitetaan suljetulle osastolle. Sairaalassa Lyle tutustuu muihin masentuneisiin ja mielisairaisiin nuoriin, ja tohrori David Monroe he yrittävät selvitä kohti parempaa tulevaisuutta. Sairaalassa on kuitenkin vaikea olla, ja parantumista ei tunnu näkyvän, kun mielessä on vain pakosuunnitelmat ja itsetuhoiset aikeet…

Manic on erittäin mielenkiintoinen elokuva. Leffassa käsitellään masennusta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, maanisuutta, ja mielisairautta ylipäätään. Pidin elokuvan teemasta. Miljöö oli hieman ahdistava, mutta tosiaan juoni erittäin mielenkiintoinen. Kokonaisuus ei ollut ollenkaan hassumpi. Ainoa mikä jäi häiritsemään oli ärsyttävä käsikameratyylinen heiluva kuvaustapa, ja ehkä hieman kehno toteutus. Näyttelijäsuoritukset olivat kaikinpuolin hyviä, erityisesti nuorten Joseph Gordon-Levittin, Elden Hensonin ja Zooey Deschanelin osalta. Myös mm. Traitor -elokuvasta tuttu Don Cheadle loisti roolissaan. Teemasta tykkääville ehdottomasti suositeltava.

  • Katsottu ja arvioitu : 13.12.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!