Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.2.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Viisivuotias intialaispoika nukahtaa junaan ja eksyy yli 1000 kilometrin päähän kotoa Kalkutan kaduille. Kaduilta onnen ja sattuman kautta hän päätyy lastenkotiin, josta hänet adoptoi australialaisperhe. Vuosia myöhemmin poika alkaa etsimään kadonnutta biologista perhettään…

Lion on pitkästä aikaa koskettavin elokuva mitä olen nähnyt. Leffa on loistavasti kuvattu ja herättää alusta asti suuria tunteita, varsinkin näin pienen pojan isänä. Saroon tarina pistää oikeasti miettimään Intian tilannetta, jossa lapsia katoaa tuon tuosta ja köyhyys ja ihmiskauppa on arkipäivää. Saroo Brierleyn tarinaa lukee netistä ihmetyksellä, surustuksella, ihastuksella. Koskettava, liikuttava, huikea tarina ja elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!