Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Jussi Vares on elämänsä suuntaa hakeva yksityisetsivä. Vares kohtaa Eeva nimisen naisen, joka on ajautunut ongelmiin suuren rikollisen kanssa. Rikollinen pettää Eevan, ja Vares päättää auttaa häntä. Alkaa miljoonien eurojen hintainen rikollisvyyhti, jota purkavat niin rikospoliisit kuin rikollisetkin, kukin omalla tavallaan…

Aleksi Mäkelän ohjaama Vares -elokuva on oikeasti hyvä rikosleffa. En pahemmin katso suomalaisia elokuvia näyttelijäsuoritusten ja perussuomalaisen ”juodaan ja kiroillaan” -tyyppisen juonen takia, mutta tämä leffa oli oikeasti hienosti toteutettu – vaikka tosin kiroilua ja juomista tästäkin löytyy. Vares on hauska ja viihdyttävä suomalainen rikostoimintaelokuva. Erityisesti pidän Kari Hietalahdesta, mutta muutkin olivat oikein päteviä elokuvassa. Hyvä ohjaus Mäkelältä, kertakaikkiaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!