Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.8.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Jack syntyy äärimmäisen harvinaisen syndrooman kanssa, joka saa hänet kasvamaan neljä kertaa nopeammin kuin muut lapset. Ensin vanhemmat pelkäävät Jackin joutumista koulukiusatuksi ja pitävät hänet kotiopetuksessa, mutta lopulta Jack pääsee kouluun. Jackin ei ensin pärjää, mutta pian muut lapset tajuavat mitä hyötyä isosta kaverista on…

Katsoin Jackin ihan eri fiiliksillä nyt kun Robin Williamsia ei ole. Hauska elokuva, josta ei huonoja hetkiä juuri puutu. Juoni on melko peruskauraa, mutta Williams ja hauskat jutut osaavat piristää. Tästä ja monesta muusta perheleffasta Williams jäi ainakin minun mieleeni. Loppukohtauksen osuva lainaus sai vedet silmiin:

”Please, don’t worry so much. Because in the end, none of us have very long on this Earth. Life is fleeting. And if you’re ever distressed, cast your eyes to the summer sky when the stars are strung across the velvety night. And when a shooting star streaks through the blackness, turning night into day… make a wish and think of me. Make your life spectacular. I know I did.” (katso Robin Williams Tribute Youtubesta).

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!