Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.6.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kapteeni Willard on kotiutettu, mutta sodan jättämien traumojen takia haluaa takaisin rintamalle. Sotamies saakin kutsun salaiselle tehtävälle tuhota Vietnamin sodassa seonnut eversti Kurtz. Tehtävä on vaarallinen, ja jatkuu Cambodian loputtomiin viidakoihin…

En yleisesti ottaen pidä sotaelokuvista. Tätä elokuvaa kehutaan, ja sanotaan että tämä on must-see, pakkovalinta. Katsoin kolme ja puolituntisen Redux-version, joka oli vähän kyllästyttävä ja älytön. Raaka ja kokonaisuutena tylsä, vaikka välillä kohtaukset tuppasivat olemaan melko intensiivisiä. Näyttelijäsuoritukset olivat kohtalaisia, tosin Marlon Brandoa näkyi harmillisen vähän aikaa. Tulipahan katsottua. Keskinkertaista ja ahdistavaa sotamättöä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!