Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.5.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Mo:lla, ja muutamalla muulla on mystinen taito tuoda ääneen lukemalla kirjojen hahmot maailmaan. Mo ei alussa tiennyt ”lahjastaan” ja kutsui vahingossa Inkheart -nimisen fantasiaopuksen järkyttävät hahmot todellisuuteen – samalla menettäen vaimonsa vaihdossa fantasiamaailmaan. Kirjan yksi pääpahiksista, Capricorn, mellastaa maan päällä haaliten valtaa… samalla Mo perheineen etsii tyttärensä kadonnutta äitiä.

Inkheart on erikoinen ja valloittava koko perheen fantasiaelokuva. Leffa on monipuolinen ja värikäs, ja sisältää paljon ilon aihetta. Leffaa voisi pitää hieman lapsellisena tai ”tylsänä”, mutta hei – kyseessä on perhe-elokuva. Fantasia ja erikoistehosteet olivat elokuvassa hienoa, ja pidin juonesta. Tätä voin suositella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!