Syrjäytynyt ja sairaalloisen lihava äidinkielenopettaja Charlie elää neljän seinän sisällä mässyttäen ja opettaen verkkokurssilla oppilaitaan webkamera kiinni. Kun hän saa vihdoin kiinni teini-ikäisen tyttärensä, uudelleentutustuminen ei olekaan niin helppoa…

Parhaasta puvustuksesta ja näyttelystä (Brendan Fraser) Oscarin voittanut The Whale on koskettava draamaelokuva. Darren Aronofsky käsittelee saman filmin aikana uskontoa, elämänkatsomusta, identiteettiä, mielenterveyttä, kirjallisuutta, seksuaalista suuntautumista, homofobiaa, ihmissuhteita, menetystä, masennusta ja surua. Elokuva pureutuu syvälle ihmisen ongelmankäsittelykykyyn ja se on kertomus erityisesti niiden pakenemisen seurauksesta, vihasta, surusta ja katkeruudesta.

Brendan Fraserin, Sadie Sinkin (Stranger Thingsin Max) ja Hong Chaun näyttely on äärimmäisen taidokasta ja eläytyvää. Elokuvan tarinankerronta ja yhteen nivoutuminen on niin mestarillista, että lopputekstien aikana tekee mieli taputtaa. Kaikessa ahdistavuudessaan ja säväyttävyydessään täydet viisi tähteä, bravo.

  • Katsottu ja arvioitu : 18.3.2023 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!