Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.12.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Muukalainen vaeltaja saapuu kaupunkiin, jossa öykkäröi ylimielinen Gilly. Kun Gilly uhkaa matkaajan koiraa, saa hän nyrkistä käkättimeen. Jatkaessaan matkaa, kylän asukkaat eivät päästä miestä nöyryytyksen takia menemään ja hommat saavat kohtalokkaan käänteen…

Ti West on ohjannut enimmäkseen a- ja b-luokan kauhua, tuotannosta mainittakoon The Innkeepers (2011) ja The House of the Devil (2009), joista pidin odotettua enemmän. The ABCs of Death (2012), Cabin Fever 2: Spring Fever (2009) ja muut ovat olleet vähän niin ja näin. Odotin kauhunsekaisin tuntein, mitä mies saa aikaan länkkäririntamalla.

West on miehen sukunimi, joten liekö siitä kutsumus genreen. In a Valley of Violence on loppupeleissä ihan kelpo länkkäri. Kliseitä löytyy ja juoni on heppoinen, mutta tänä vuonna on tullut sen verran kovia länkkäreitä, ettei voi liikaa tuomita. Ethan Hawke on vakuuttava, vaikka roolihahmo onkin vähän samankaltainen kuin Akira Kurosawan The Magnificent Sevenin uusintaversiossa. John Travolta, Taissa Farmiga ja James Ransonekaan eivät ole ollenkaan hassumpia. Ei puutteeton, mutta aika hyvä länkkäri.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!