Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.2.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Jennifer on kirjailija, joka muuttaa mökille keskelle-ei-mitään junttikylän taakse kirjoittamaan kirjaansa. Kylästä tulee kuitenkin kolme huligaania, häirikköä, jotka terrorisoivat hänen rauhaansa kovalla kädellä…

Tulipa katsottua taas sairas leffa, varmasti jälleen yksi sairaimmista. Elokuva on kuitenkin henkeäsalpaavan jännittävä, oksettavuudestaan huolimatta. Leffa rikkoo rajoja, mutta jännittävyyttä elokuvalta hainkin. En ole nähnyt alkuperäistä, mutta olen kuullut että tämä on pieniä poikkeuksia lukuunottamatta samanlainen, vain vähän brutaalimpi versio.

Näyttely on alussa vähän tökeröä, mutta muuttuu loppua kohden jopa huippuhyväksi. Elokuvaa on vaikea arvioida, sillä se on samaan aikaan sietämättömän julma, mutta sisältää ehkä loistavimman kostojuonen ikinä. Elokuva kertoo myös karuja totuuksia ihmisluonnosta, sillä se saa katsojan jopa tukemaan kaikkea sitä kidutusta ja väkivaltaa… leffa pistää miettimään koston mentaliteettiä ja oikeutta. ”Olen pahoillani. – Valitettavasti se ei riitä.”

Melkein järjestään vihaan elokuvia, joissa kuvataan järjetöntä kidutusta, raiskausta, johon sotketaan vielä mukaan vammainen tai lapsi. Tämä elokuva poikkeaa kuitenkin muista kidutuselokuvista siinä, että elokuva ei ole yksipuolista kidutusta alusta loppuun. Juoni on yllättävän monipuolinen. Juonesta löytyy kuitenkin myös paljon puutteita ja epäkohtia, ja leffan uskottavuus kärsii monessa kohtaa. Kokonaisuutena kuitenkin ihan katsottava leffa, jota en kuitenkaan lähtisi heti suosittelemaan. Jos haet nimenomaan sydämentykytyksiä, haluat järkyttyä, pidät goresta ja kidutuksesta ja hyvästä trillerielementistä tai haet sataprosenttista jännitystä, katso tämä. Muussa tapauksessa jätä väliin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!