Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Paul Rusesabagina on hotellin vetäjä Ruandassa. Ruandan sisällissodan tilanne kiristyy, kun Hutu-sotilaat alkavat teurastaa Tutsi-asukkaita. Paul joutuu ottamaan hoiviinsa jopa yli tuhat tutsipakolaista hotelliinsa, josta ei ole poispääsyä. Sotilaat ovat tukkineet tiet, ja kuolonuhrien määrä vain lisääntyy. Eikä maailma tunnu välittävän…

Hotel Rwanda on voimakas elokuva. Leffa kertoo tositarinan yhtään karuilematta. Elokuva on melko rankkaa katsottavaa, ja pistää jälleen miettimään elokuvassakin kysyttyyn kysymykseen vastausta: ”Miksi ihmiset ovat niin julmia?”. Tutseja auttaneen hutu-”petturin” Paulin suusta tulikin vastaus: ”Viha. Hulluus. En minä tiedä”. Kukaan ei oikeastaan tiedä miksi kansanmurhia tapahtuu, ja mikä saa ne aikaan. Aina etsitään syntipukkia, josta syyttömät kärsivät.

Ruandan kansanmurhasta kertova elokuva Hotel Rwanda pistää miettimään apartheidia, tasa-arvoa, pahuutta, ihmisvihaa. Itse olin tapahtumien aikaan noin kuusivuotias, enkä uutisista paljoa edes muista, joten elokuva oli hyvää yleissivistystä. Don Cheadle on erittäin hyvä näyttelijä, ja pidin hänen roolisuorituksestaan paljon tässäkin elokuvassa. Elokuvassa vilahtaa myös Joaquin Phoenix ja Jean Reno.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!