Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.5.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Bond pelastaa itsetuhoisen Tracyn, joka hiljalleen rakastuu häneen. Tracyn isä on johtaja ja rikollinen, jonka kautta Bond pääsee osaltaan edistymään niinsanotussa Bedlamin tapauksessa, jossa Sveitsin yksityisessä laitoksessa keksijärikollinen Blofeld suunnittelee ihmisrodun tuhoamista lunnasperustein…

On Her Majesty’s Secret Service olisi voinut olla kaikkien aikojen Bond-elokuva, jos Sean Connery olisi vielä päässyt näyttelemään. George Lazenby on Bondeista yksi huonoimpia, eikä ainakaan henkilökohtainen suosikkini. Taistelulajit hän kyllä osaa, mutta näyttely ajoittain tökkii. Leffan ensimmäinen tunti on melkoista hapatusta, mutta loppupuoli täyttä kultaa. Leffaan mahtuu niin paljon hienoja kohtauksia, maisemia, upea soundtrack ja hauskoja lentäviä lauseita, ettei sitä voi olla arvostamatta. Jopa loppu jättää ”haluan lisää” -fiiliksen, paitsi tosiaan ehkä George Lazenbyn osalta. Leffasta tekee hyvän se, että jopa Lazenbyynkin tottuu ihan vain mukaansatempaavan jännäilyn ja äksönin myötä. Yksi suositeltavimpia Bond-elokuvia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!