Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.1.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Eletään huhtikuuta 1945. Hitler tietää olevansa häviöllä ja pistää lapset ja naiset rintamalle taistelemaan maansa puolesta kun Amerikkalaiset ja liittoutuneet jyräävät maahan kutistamaan diktatuurin. Tankkipataljoonasta on enää jäljellä kourallinen ja viiden miehen tankkitiimi ”Fury” saa tehtävän johon kuuluu saksalaisten nitistämistä…

Fury on sotaleffa, jonka pääosaa näyttelee Brad Pitt, joka näytteli myös saman aihepiirin elokuvassa Inglourious Basterdsissa. Yllättävää kyllä, se ei häirinnyt, sillä Pitt osasi hyvin muuntautua erilaiseen rooliin tätä elokuvaa varten. Leffa on karu ja masentava, mutta pidin toiminnasta. Jonkin verran ärsyttäviä epäkohtia löytyy, mutta kun leffasta ei tiedä mitään entuudestaan se ei häiritse liikaa. Ihan katsottava sotaäksöni.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!