Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.11.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Bondurantin veljekset polttavat viinaa pienessä Franklinin kunnassa Virginiassa. Kun jo valmiiksi korruptoituneeseen pikkukylään saapuu Chicagon iso kiho, hommat hankaloituvat kun Bondurantit eivät suostu yhteistyöhön. Seuraa jengien sota viinasta ja salakuljetuksista…

Vau mikä kurkistus menneisyyteen, kieltolain aikaiseen jenkkilään. Mikä huikeinta, tarina on tosi. En voinut olla goolailematta Bonduranteista elokuvan katsomisen jälkeen. Boardwalk Empire -sarjan fanina leffa tempasi täysin mukaansa. Olisin ehkä vielä toivonut enemmän gangsterimeininkiä, Al Caponeita ja muita, mutta toisaalta elokuva keskittyi vain näihin tiettyihin hahmoihin Franklinin kunnan sisällä, mikä on ihan jees jo itsessään. Huikean hyvin näytelty ja toteutettu elokuva. Nick Caven pienen osallistumisen suorastaan haistaa, nyt ei pelkästään soundtrackin osalta kuten miljööltään vähän samantyyppisessä elokuvassa The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jason Clarke ja Guy Pearce ovat kingejä. Puhdasta kultaa, suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!