Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.2.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Bruce ”Robbo” Robertson on poliisimies, joka saa tehtäväkseen tutkia aasialaisen nuorukaisen pimeän kujan murhaa. Robbon fokus ei kuitenkaan ole niinkään keississä, vaan huorissa ja kokaiinissa. Kun päänupissa meinaa iso pyörä heittää, Robbon on palattava keissin pariin…

Filth on elokuva, joka sisältää monin tavoin järkyttävää materiaalia. Leffa on erittäin ristiriitainen eri fiilisten vuoristorata ja sitä on hyvin vaikea kuvailla. Elokuva on samaan aikaan kirjaimellisesti sairas, mutta ratkiriemukkaan hauska ja silti osaa samaan aikaan olla myös äärimmäisen surullinen ja masentava. Kuulostiko tarpeeksi hullulta? sitä ja kaikkea muuta Filth on.

James McAvoy pistää parastaan seonneen poliisin roolissa. Aksentit ovat huikeita, miljöö mukavan ankea ja juoni hyvällä tavalla sekava, sisältäen kuitenkin punaisen langan ja sopivast twistejä. Älä odota tältä elokuvalta onnellista loppua. Tunneskaalaltaan aivan huikea elokuva. Ehkä ensimmäinen musta komedia, jota katsoessa on oikeasti hirvittänyt. Huh.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!