Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.6.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Nuori koodari Caleb pääsee viettämään aikaa maailman suurimman hakukoneyrityksen Blue Bookin perustajan, Nathanin kanssa. Nathan on saanut valmiiksi tekoälyn ja robotin, Avan, jota Caleb pääsee testaamaan…

Ex Machina on upean erilainen ja vaatimaton scifitrilleri, joka pitää otteessaan alusta loppuun. Elokuva on aivan mahtavan ennalta-arvaamaton ja pistää miettimään useita erilaisia lopetuksia. Pidän elokuvan minimalistisuudesta trillerielementeistä erityisen paljon sekä siitä, että paljon jätetään katsojan pääteltäväksi vielä lopputekstien jälkeenkin. Olisi voinut olla paljon fiksumpikin, mutta kokonaisuutena Ex Machina on erittäin hyvä, ajatuksia herättävä filkka.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!