Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.1.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Lumottu (Enchanted) on Disneyn uusi hyväntuulinen romanttinen komedia. Perinteinen klassinen satuprinsessa Giselle on onnellinen Andalasian piirretyn metsän piirrettyssä puutalossaan ja laulaa lukuisille eläinystävilleen odottaessaan unelmaprinssiään. Prinssi saapuukin kauniina päivänä noutamaan unelmiensa neidon. Mutta kuinka ollakaan, paha äitipuoli-noita-akka loitsuaa Gisellen oikeaan kolmiulotteiseen maailmaan estääkseen prinssi Edwardin ja Gisellen onnellisen lopun. Prinssi ja kumppanit hyppäävät myös lumottuun kaivoon, jotta pääsisivät “maailmaan, jossa ei ole onnellista loppua” ja löytäisivät rakastetun prinsessan takaisin.

Lumottu lumosi minut täysin. Vaikka osasin jo odottaa mitä tuleman pitää, katsoin elokuvaa suu ja silmät pyörällä. Elokuva yhdisti hienosti kahden ja kolmen ulottuvuuden (2D ja 3D, piirretty ja kolmiulotteisuus), satumaailman ja New Yorkin, fantasian ja todellisuuden. Leffa kertoi myös rakkaudesta sellaisella tavalla mihin monet muut romanttiset komediat eivät pystyneet. Itkin ja nauroin vuoronperään. Lumottu opetti myös eräänlaisesti mitä rakkaus kaikessa yksinkertaisuudessaan on. Elokuva palautti myös mieleen lapsuuden iloiset ajat jotka ajoittain kuluivat mummolassa Tuhkimoa katsellessa. Soundtrack on hankittava.

Elokuvan jälkeen oli tosi lumottu olo. Astelin teatterista ulos lumimaailmaan ja hymyilin. Lumihiutale tipahti nenänpäähän. Juuri tätä kaipasin. Elokuva sai minut unohtamaan kaikki huolet ja murheet, ja oikeastaan kaikki muutkin asiat. Irroitti täydelliesti arjesta. Oma kulta oli koko ajan kainalossa. Voin sanoa että olin kerrankin onnellinen sanan varsinaisessa merkityksessä. Tätä ei oikein pysty kuvailemaan muuten kuin: Aivan ihastuttavan ihana elokuva. Rakastan teitä kaikkia! Katselunautinto suositellaan koettavaksi rakkaan kanssa.

…elämänsä onnellisesti loppuun saakka. Sen pituinen se.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!