Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.11.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Bella ja Edward suunnittelevat yhteistä tulevaisuutta. Mielessä on häät ja Bellan muuttuminen vampyyriksi. Jacobilla on tunteita Bellaa kohtaan, ja hän yrittää saada Bellaa myöntämään tunteensa häntä kohtaan. Bella saa myös jokaiselta läheiseltään mielipiteitä jotka muistuttavat hänen päätöksensä seurauksista…

Ollako vai eikö olla? Jotenkin Twilight on huonoudestaan huolimatta sellainen elokuvasarja joka on pakko katsoa osa osalta. Eclipse ei ole sen parempi kuin muutkaan Twilightit. Jahkailua jahkailun perään… Jacob, Edward, Bella -kolmiodraamaa. Elokuva ei ole fantasiaa, scifiä, trilleriä, tai toimintaa, vaan puhdasta alaluokan teinidraamaa ja läpälässynläätä. Hahmot eivät edelleenkään ole uskottavia, ja Kristen Stewartin sössötykset ja Robert Pattinsonin kivikasvot saavat minut katsojana yhä kihisemään myötähäpeästä.

Tarina on junnannut paikoillaan sen syntyhetkestä lähtien. Mikään Twilightissa ei etene mihinkään. Mikään ei ratkaise mitään. Kaikki koko elokuvan ideassa tuntuu todella turhalta. Taylor Lautner (Jacob) perkule se paita päälle! Ymmärrän kyllä että lihakset on varta vasten tätä elokuvaa varten hankittu, mutta minulle (miehenä) sixpäkki ei ole se mitä haluan koko kaksituntisen toljottaa.

Mitä Twilightista tykkääjät tästä saavat irti? Varmaankin iik Jacob ihana ilman paitaa! tai IIK Edward on niin söpö! Tämä on sitä tunnettua nuoren (lue: teini-ikäisen) naisväen aivotonta lempiviihdettä, josta puhutaan paskaa välitunnilla. Tulee mieleen salkkarit tai Kumman Kaa -televisiosarjat. Yhtä turhaa mukaromanttista hömppää.

Elokuva ei ole myöskään mitenkään taitavasti tehty. Miljöön valinta, maskeeraus, lavastus, ja tehosteet ovat kaikki juosten kustu. Toimintaa ja mielenkiintoa leffassa ei myöskään ole tarpeeksi, eikä leffassa nähdä esimerkiksi veren imemistä kertaakaan, vaikka pääpaino elokuvassa on vampyyreissa. Ehkä se lässynlässyn-rakkaushömppä on elokuvan ”tärkein” anti johon on keskitytty. Historialliset flashbackit olivat hienoja, mutta pistivät vain turhauttamaan kun tarina pistettiin poikki juuri jännittävimmillä hetkellä.

Ainoita hyviä asioita elokuvassa on Dakota Fanning ja Jodelle Ferland. Näitä kyseisiä lapsitähtiä on tullut seurattua koko heidän elinkaaren ajan, ja oli kiinnostavaa nähdä miten he ovat aikuistuneet tähän elokuvaan mennessä. He taitavatkin olla leffan parhaat näyttelijät.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!