Kun Arvuuttaja, sadistinen sarjamurhaaja alkaa murhaamaan poliittisia hahmoja Gotham Cityssä, Batmanin on tunkeuduttava kaupungin korruption ytimeen ja estettävä pahan jatkuminen…

Pidän siitä, että Matt Reevesin Batman on kaikin tavoin entistäkin synkempi tarinaltaan. Uudelleenversiointi on kuin Jokerin ja Nolanin versioiden välimaasto, vaikka elokuvaa ei pysty mitenkään vertaamaan näihin. Silti ei auta kuin ihmetellä miten hienon erilainen Riddler on esimerkiksi Jim Carreyhin verrattuna. Leffa on suorastaan läpitunkevan ahdistava, hyvällä tavalla.

Kivikasvo Robert Pattinson sopii Batmanin rooliin täydellisesti. Jollain hämmentävällä tavalla Pattinson on enemmän Batman kuin kukaan aikaisemmin, maneerit tuovat mieleen niin lapsuusajan figuurit kuin sarjakuvatkin. Leffa on visuaalisesti upea. Nyt on onnistuttu.

Synkkä, ahdistava, jännittävä. Tätä kaikkea on uusi Batman. Kolmetuntinen elokuva ei tunnu pitkältä, se on aina hyvä merkki. Leffa tuo mieleen tietynlaisen noir-dekkarin, rikosvyyhdin ja Saw-elokuvat, jossa järkyttävyyksiä, tehtäviä ja salaisuuksia paljastuu yksi kerrallaan, kunnes koko kupletin juoni kietotutuu upeasti yhteen. Suosittelen lämpimästi, jos DC Comicsin Batman-hahmo ja sen ympärillä olevat mysteerit kiinnostavat.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!