Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Alex ja Nancy ovat nuoripari, jotka etsivät uutta kämppää. Perusteellisen etsinnän jälkeen he löytävätkin unelmakämpän vieläpä suhteellisen edulliseen hintaan. Ainoa miinus asunnossa on yläkerrassa asuva alivuokralainen, nimittäin miltei satavuotias mummeli. Mummo osoittautuu aluksi hyvin herttaiseksi, mutta paljastuukin piruksi mummelin vaatteissa. Mummeli ajaa parin hulluksi, ja pian he jopa suunnittelevat rouvan päiviltä pistämistä…

Duplex on yllättävän hyvä peruskomedia. Ben Stiller on omiaan tällaisiin komedioihin. Leffa sisälsi hyvin monta hauskaa kohtausta, ja oli muutenkin kokonaisuudessaan erittäin viihdyttävä. Drew Barrymore kuuluu jostain syystä lempinäyttelijöihini, vaikka hänen roolisuorituksensa eivät olekaan aina mitään huipputasoa. Leffa myös muistutti ihan tosielämästä, että mummelit osaavat olla ihan oikeassakin elämässä myös ovelia ja käyttää ihmisiä hyväkseen. Kerrassaan hienoa peruskomediaa.

  • Katsottu ja arvioitu : 10.12.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!