Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.2.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Arkkitehti Peter Highman tapaa lentokentällä idiootin nimeltä Ethan Tremblay. Miehet tapaavat myös lentokoneessa, jossa kyseinen idiootti aiheuttaa väärinkäsityksen ja Peter saa lentokiellon. Hänen laukkunsa kuitenkin lähtee lentokoneella eteenpäin lompakkoineen, henkkareinene päivineen. Peterin on selvittävä perjantaihin mennessä kotiin, jolloin hänen puolisollaan on laskettu aika ja esikoisen on määrä syntyä. Ainoana keinona on kävelevä katastrofi, Ethan Tremebelay… kaikkien aikojen Road Trip saa alkaa…

”Laskettu aika” on ihan hauska katastrofikomedia. Robert Downey Jr. on jälleen roolissaan esimerkillisen hyvä. Pidän myös valtavasti Zach Galifianakiksesta. Leffan juoni on riittävä, vaikka elokuvassa onkin selvät ylä- ja alamäet. Elokuva naurattaa tarpeeksi ja suurin osa vitseistä ovat oikeasti hauskoja. Hyvä leffa, ei enempää, eikä vähempää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!