Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Nancy on vakavasti masentunut nainen, joka on muiden pahojen asioiden kanssa kokenut mm. hyväksikäyttöä pitkin lapsuutta. Nancy kokee suunnatonta yksinäisyyttä täysin kuolleen avioliittonsa takia. Netissä aikaa viettäessään Nancy tutustuu Louisiin, jonka kanssa hän tekee sopimuksen. Terapeutti saa jäädä, mutta viiltelyt ja kipu saavat jatkua loppuun asti. Louis saa auttaa viimeistelyssä…

Varoitus, Downloading Nancy ei ole mitään helppoa katsottavaa. Elokuva oli loppupeleissä todella masentava draama, mutta erittäin hienosti tehty. En tiedä mikä minussa on kun pidän leffoista, jotka käsittelevät pahoja asioita, ja masennusta. Tositapahtumien inspiroima Downloading Nancy on järkyttävä kertomus pahan olon kierteestä ja masennuksen tuhovoimasta. Soundtrack on uskomaton, ja vaikka elokuva on synkkä, siinä on jotain hyvin kaunista.

Maria Bello, Jason Patric, ja Rufus Sewell näyttelivät kaikki loistavasti. Erityisesti Maria Bellon roolisuoritus oli elokuvassa aivan käsittämätön. En katsoisi tätä leffaa toista kertaa, mutta pidän sitä silti hyvänä. Elokuvan synkkyys, surullisuus, ja järkyttävyys on hieman verrattavissa Unelmien Sielunmessuun. Visuaalisesti leffa ei ole hieno, mutta ei ole tarkoituskaan. Idea ja tunne on tässä rainassa jotain uskomattoman läpitunkevaa ja käsinkosketeltavaa. Downloading Nancy on erittäin hyvin tehty elokuva, mutta en suosittele sitä ihan kaikille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!