Kaksi johtavaa astronomia tekee vavahduttavan löydön. Avaruudesta löytyy jättimäinen komeetta, joka on suoralla törmäyskurssilla kohti maata…

Maineikkaan Adam McKayn Don’t Look Up on loistava karikatyyri 2020-luvun maailmasta ja samalla vuoden 2021 paras elokuva. Leffassa nähdään monta nimekästä näyttelijää, kuten Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Dyynissäkin näytellyt Timothée Chalamet, alan konkari Ron Perlman, C.S.I:n tuttu kasvo Paul Guilfoyle ja monia muita.

Don’t Look Up on samaan aikaan sekä karu kuvaus maailmasta, jossa elämme että ratkiriemukas tragikomedia. Se kertoo egoistisesta ajasta, jossa vähemmistössä on totuus ja rehellisyys ja enemmistössä vallan, rahan määrittelemät itsekkäät agendat. Se on realistinen mukaelma ”kaikki mulle heti nyt” -ajasta, kapitalismin irvikuvasta, nykypäivän kärjistämisestä ja öyhöttävistä idiooteista. Huomasin vuoron perään täriseväni jännityksestä ja hytkyväni nauramisesta.

Don’t Look Up on kaikkea sitä mitä mielessään näkee aina kun katsoo sosiaalista mediaa ja ajattelee ääneen: ”Tulispa meteoriitti”. Ihmiskunta ansaitsee tulla tuhotuksi tältä pallolta. Täydellinen elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!