Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.4.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Loki ja Bartleby ovat enkeleitä, jotka on heitetty maan päälle ihmisten joukkoon. Nämä kyseiset enkelit ovat tuomitut elämään Wisconsinissa, ja haluavat takaisin taivaaseen. Heille tarjoutuu mahdollisuus päästä kotiin katolisen kirkon oven kautta, nimittäin kirkon uudessa laissa on porsaanreikä, joka osoittaa Jumalan sanan vääräksi. Jumala lähettää kuitenkin vastajoukkoja, sillä jos nuo kaksi enkeliä saavat tahtonsa läpi, koko olemassaolo katoaa ikuisiksi ajoiksi…

Dogma on erikoinen ja kiinnostava elokuva, mutta kokonaisuus meni minulla vähän yli hilseen. Näyttelijöissä on nimekkäitä henkilöitä, kuten Matt Damon, Ben Affleck, Salma Hayek, Chris Rock, ja he tekivät hommansa hyvin. Leffan ei ollut kuitenkaan niin hauska mitä odotin, ja juonikin tuntui jotenkin typerältä. Keskivertokamaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!