Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.4.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Iranissa puhkeaa kriisi kun Iranin Yhdysvaltain suurlähetystöön hyökätään vihaisen iranilaisjoukkion toimesta ja jenkit otetaan panttivangiksi. USA-hallinto ja CIA järjestävät tehtävän, jolla omat hankittaisiin maasta pois…

Argo on kiinnostava, yleissivistävä historiallinen trilleri. Affleck on onnistunut saamaan leffasta yllättävän jännittävän. Breaking Badin Walttina tutuksi tullutta Bryan Cranstonia on mukava nähdä pääosassa. Pidin leffan tekotavasta, näyttelystä ja kasarimiljööstä. Jännitys tiivistyy loppua kohden sopivasti. Jenkkimyönteinen, mutta ei negatiivisessa mielessä mielestäni. Suositeltava tositarina Iranin 80-luvun kriisistä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!