Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Bielskin juutalaisveljekset Zus ja Tuvia pakenevat valkovenäläisiin metsiin natsivaltaista eurooppaa. Pienestä juutalaisten joukosta kasvaa iso partisaaniryhmä, ja osa heistä liittyy Venäjän kapinallisiin taistelemaan Saksaa ja natsismia vastaan. Kapinalliset rakentavat metsään kylän ja yhteisön ja yrittävät pysyä hengissä juutalaisvainojen, talven, nälän ja kurjuuden yli…

Olen samaa mieltä kuin useat leffan katsojat että Daniel Craig veti tässä kyllä huippuroolin, verrattuna hänen aikaisimpiin suorituksiinsa. Voi johtua myös leffan dramaattisuudesta, mutta pidin todellakin Craigista ensimmäisiä kertoja. Myös muut näyttelijät olivat huippuja, kuten Jamie Bell. Natsisaksaan liittyvät leffat kiinnostavat aina tapahtumien traagisuuden takia; jotenkin sitä yhä jaksaa ihmetellä miten moinen edes pääsi tapahtumaan… tässä elokuvassa näytetty kerrankin jotain muuta kuin pelkästään juutalaisten kuolemista. Samalla pohdittiin tappamisen ja koston moraalia. Hieno elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!