Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.10.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Eletään lähitulevaisuutta. Meren pohja aukeaa ja maan pinnalle ryntää jättimäisiä olentoja, jotka aiheuttavat miltei maailmanlopun. Hallitus kehittää kuitenkin jättirobotit, joilla taistelee otuksia vastaan. Vuosien saatossa otukset kuitenkin kehittyvät fiksummiksi ja isommaksi ja jättirobotit ovat hätää kärsimässä… voiko maailmanlopun vielä estää?

Guillermo del Toron Pacific Rim on lupaavaa mäiskettä. Leffa alkaa hienosti, mutta on kokonaisuutena pienenpieni pettymys vaikka en tiennyt (enkä halunnut tietää) leffasta mitään ennen sen katsomista. Kun otuksia katsoo niin Toron kädenjälki on selvästi havaittavissa. Vaikutteita on selvästi otettu Mechwarriorista. Ja kuka muka ei ole pelannut One Must Fallia?

Tykkäsin scifistä, juonesta, mutta keskinkertainen näyttely ja pienet ja vähän suuremmatkin epäkohdat hieman latistivat fiilistä. Toron tuntien Ron Perlman löytyy tästäkin elokuvasta, mistä olen iloinen, mutta rooli olisi voinut olla parempi. Vähän turhan ennalta-arvattavaa Hollywood-settiä lopussa, sekä jopa liikaakin hieman venyteltyä mäiskettä. Muuten oikein kelpo leffa, jota voin kyllä suositella. Erittäin viihdyttävä, mutta olisi voinut olla parempikin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!