Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.2.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Ian Curtis perustaa kavereidensa kanssa bändin 70-luvulla, jonka nimeksi vakiutuu Joy Division. Ianin harmaata elämään tuo vivahteita romanssit, mutta alas vetää mm. epilepsia ja masennus…

Control on biografiana miltei täydellinen. Tämä on sen lajin elokuva, joka ei olisi niin hyvä, ellei kyseessä olisi oikea henkilö. Elokuvaan on onnistuttu vangitsemaan Ian Curtisin luonne, ulkonäkö ja elämä hyvin osuvasti ja vaikka en kaikkia faktoja tiedäkään, väittäisin että leffa on melko tarkka kuvaus asioista kuten ne oli.

Tarinaltaan ei mikään ihmeellinen, mutta musiikin ja taiteen merkkihenkilön kuvauksena oivallinen. Ei sovi kaikille masentavasta ja harmaasta luonteestaan johtuen, mutta suosittelen kyllä katsomaan jos Joy Division kiinnostaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!