Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.11.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Eletään 2050-lukua, jolloin murhat pystytään ennustamaan ennen kuin ne tapahtuvat. Etsivä John Anderton työskentelee rikosten ennustus -projektissa. Potentiaalisia murhaajia vangitaan ennen kuin murhat tapahtuvat, sillä näyt eivät erehdy. Kunnes Anderton joutuu estämään oman murhansa…

Katsoin Minority Reportin viimeksi sen ensi-illan aikoihin, enkä näin ollen muistanut muuta kuin että elokuva on mahtava. Ja oikein muistin – tässä on yksi kaikkien aikojen lempileffoistani. Steven Spielbergin ohjaustyö on upeaa, ja elokuva on hyvä niin juoneltaan, näyttelyltään, miljööltään, ja tehosteiltaan.

Aikaelementti scifielokuvissa on mielestäni kaikista parasta, ja Minority Reportissa scifin kauneus tulee täydellisesti esiin. Agathaa näyttelevä Samantha Morton on elokuvassa äärimmäisen söpö. Myös muut näyttelijät ovat huppuja. Leffassa nähdään Tom Cruisen lisäksi Colin Farrell, Neal McDonough, ja Tim Blake Nelson, jotka lukeutuvat kaikki lemppareihini. Suosittelen!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!