Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.7.2019, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 5 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

Unelmien kenttä (Field of Dreams) on vuonna 1989 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen draama- ja fantasiaelokuva. Elokuvan on ohjannut Phil Alden Robinson ja se pohjautuu W. P. Kinsellan romaaniin Shoeless Joe. Elokuva oli Oscar-ehdokkaana parhaasta elokuvasta, parhaasta musiikista ja parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta.

Ray Kinsella perheineen ylläpitää maatilaa. Kesken viljelyn Ray kuulee oudon äänen, joka käskee hänen rakentamaan jotain. Hän näkee näyn ja kokee että hänen täytyy rakentaa pesäpallokenttä. Tuo kenttä koituu taloudellisesti vaikeaksi, mutta Kinsella jatkaa mysteerin selvittämistä kun kuulee äänen taas uudestaan…

Field of Dreams on herkkä ja lämminhenkinen draamaelokuva, jossa Kevin Costner on parhaimmillaan. Elokuva on kohtuu haastava nyyhkypläjäys erityisesti isättömille katsojille. Hyvä leffa, suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!