Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.12.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Pieneen kylään saapuu tuntematon mies. Seriffi pistää miehen jalan pakettiin ja äijän putkaan ja kutsuu tämän jälkeen lääkärirouvan hätiin. Aamulla vankilasta on kuitenkin kadonnut koko seurue ja lähialueen tallipoika on raa-asti murhattu. Käy ilmi että kyseessä on vaaralliset luolamies-intiaanit, joten neljän miehen seurue lähtee pelastusretkelle…

Tässä arviossa saattaa esiintyä mietoja spoilereita. Bone Tomahawk on odottamaton länkkärileffa. Kirjailija S. Craig Zahlerin erikoisohjaus onnistuu olemaan hidas ja pitkä, mutta ei ainakaan minulle ollenkaan tylsä tai puuduttava. Se on harvinaista, sillä yleensä samaa tilaa tai pelkkää puhetta ja varsinaisen tapahtuman vähyyttä sisältävät kohtaukset saavat useimmiten haukottelemaan.

Tässä leffassa on kuitenkin kaikki kohdallaan. Hahmot ovat kiinnostavia, näyttely luontevaa ja miljöö kaunista. Elokuva rakentuu hitaasti, mutta hahmoista on mukava oppia lisää ”matkan varrella”. Leffa on toteutettu sen verran hyvin, että se tempaa mukaansa ja tulee jopa tietynlainen entisajan länkkäreiden fiilis. Soundtrack on lähes poissaoleva, mutta Chicoryn sanoin, ei ainakaan tarvitse kuunnella pelkästään miesten hengitystä ja käppäilyä.

Täytyy vielä lisätä, että vaikka paljon ei tapahdu jokaisessa kohtauksessa, elokuva on silmittömän raaka. Raakuudessaan Apocalypton luokkaa, vaikka väkivaltaa ehkä onkin hieman vähemmän minuuteissa. Mutta en myöskään ennen ole nähnyt elokuvaa, joka alkaa kaulan katkaisulla ja jossa aloituskohtaus unohtuu täydellisesti elokuvan jatkuessa. Suosittelen lämpimästi jos klassisen länkkärimeiningin ja brutaalin kauhun sekoitus kiinnostaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!