Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.12.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Yksityisetsivä Tom Grant, jonka Courtney Love palkkasi tutkimaan Kurt Cobainin ”katoamista”, paljastaa oman näkökulmansa tapaukseen sekä tutkimuksensa tuloksen…

Soaked in Bleach on dokkari, joka tuo päivänvaloon Nirvana-yhtyeen Kurt Cobainin kuoleman ympärillä pyörineen toisen näkökulman, jonka mukaan Cobain ei tappanut itseään. Leffa tempaa mukaansa, jos tapaus on vähääkään mietityttänyt. Leffan kritisoijat eivät ole joko pitäneet kuvaustavasta, jossa on käytetty näyttelijöitä ja uudelleen luotu tilanteita tai uskovat enemmän alkuperäistä selitystä. Leffan nähtyä en tiedä mitä mieltä olen, mutta tykkään vallattomasti siitä että leffa herättää ajatuksia.

Haastattelutilanteet vaikuttavat rehellisiltä ja nauhoitukset aidoilta. Faktatkin tuntuvat pohjaavan tosielämään Googlen mukaan. Vaikka en tapauksesta tiedäkään sen enemmän, enkä voi sanoa syöneeni selitystä, mutta olen sitä mieltä että Cobainin kuoleman ympärillä leijuu kysymyksiä, joihin ei ole saatu vastausta. Pidän tapausta edelleen yhtä ratkaisemattomana kuin Bodominjärven murhat.

Hyvä, kiinnostava ja erityisesti jännittävä dokkari. Jos Kurt Cobainin tapaus yhtään kiinnostaa, suosittelen tsekkaamaan. Vaihtoehtoiset näkemykset kiinnostavat aina, eikä skeptisyys ole koskaan haitaksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!