Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Musta rutto syö Englantia. Nuori munkki saa tehtäväkseen opastaa Piispan sotureita rämeelle, jossa uskotaan asuvan ruttoakin pahempaa… nimittäin vaaralliset nekromantit.

Black Death on katsottava elokuva, jos sinulla ei ole minkäänlaisia odotuksia. Itse katsoin elokuvan lähinnä Sean Beanin takia, joka on yksi lukuisista lempinäyttelijlöistäni. Leffassa Beanilla on hieman samantapainen rooli kuin Lord of the Ringsissä, jossa hän pärjäsi mielestäni myöskin hienosti. Elokuvan keskiaikainen miljöö erityisesti kiehtoi minua, ja tykkäsin sen minimalistisesta juonestakin vallattomasti. Leffa ei tarjoa mitään elämää suurempaa, mutta on ihan mukavaa vaihtelua. Loppuratkaisu jää melko synkäksi, mutta elokuvan kokonaisuus voittaa, juuri ja juuri.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!