Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.3.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Stephen Hawking on nuori brittiläinen fyysikko, jolla todetaan Amyotrofinen lateraaliskleroosi eli ALS-tauti. Kävely- ja puhekyky heikkenevät pian, kunnes lopulta Hawkings ei pysty puhumaan ollenkaan. Tauti ei estä häntä opiskelemasta ja pääsemästä tavoitteeseensa…

”Kaiken teoria” on upea biografia Stephen Hawkingin elämästä. Leffa on ilmeisesti melko tarkka, sillä itse Hawking on antanut elokuvalle siunauksensa sekä mm. alkuperäisen syntetisaattorin äänen. Eddie Redmayne on Hawkingina hämmästyttävä. Felicity Jones suoritui myös hyvin sekä David Thewlis, vaikka en voinut olla näkemättä Remus Lupin-mielleyhtymiä kouluympäristössä. Erinomainen biografia, jonka suosittelen lämpimästi katsomaan, jos yhtään Hawkingin yksityiselämä kiinnostaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!