Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 31.7.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Jesse on interreilaamassa ja matkalla Wieniin selvittämään päätään kun junaan hyppää viehättävä ranskatar, Céline. Kemiat kohtaavat ja Jesse pyytää Célieniä jäämään hetkeksi Itävaltaan, ennen paluuta Ranskaan…

Before Sunrise on kehuttu romanttinen draama. Leffa on autenttinen ja realistinen, mutta minu ja vaimon makuun aivan liian tylsä. Yliarvostettu, minimalistinen elokuva, jossa vain höpötellään. Itse pidän elokuvista, joissa tapahtuu enemmänkin jotain odottamatonta ja ehkä epärealistista sen sijaan että kaikki menee putkeen.

En tiedä olenko ainoa, mutta myöskään Ethan Hawken ja Julie Delpyn välinen kemia ihan nyt niin satasella toiminut. Naiiviudestaan huolimatta kaunis elokuva tyylinsä aiheuttamasta tympeydestä huolimatta. Selvästi jatkoa varten rakennettu elokuva, joten täytyy katsoa kaksi jatkista vielä joskus. Olen käynyt Wienissä, joten sikäli mielenkiintoista katseltavaa.

Ihan herttainen, hauska, mielenkiintoinen. Nauratti oman aikansa. Mutta ei upea, maaginen tai mitenkään ihmeellinen. Petyin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!