Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.12.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Eletään kaukaista tulevaisuutta. Veteraanipalkkasoturi Thoorop saa tehtäväkseen kuljettaa erään arvokkaan naisen Venäjältä Amerikaan, jossa hänet tunnetaan kansainvälisenä terroristina ja selviytymisprosentti on pieni. Thoroop ottaa tehtävän vastaan silläkin uhalla että kuolisi. Hän ei tiedä että kyseinen nainen (”paketti” joka hänen tulee välittää) sisältääkin suuren aseen jota neoliittikultti sekä muut tahot halajavat itselleen…

Kuten olen aiemmin toitottanut, ja toitotan jälleen tuhatta kerta;, rakastan tulevaisuudenkuvauksia. Mutta pelkkä tulevaisuuden kuvaus ei tee elokuvasta hyvää. Babylon A. D. vaikutti hyvältä ja vakuuttavalta scifielokuvalta aluksi, mutta huomasin että juoni unohdettiin kesken kaiken kokonaan. Elokuva loppui kuin seinään ja katsojalle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia arvata mitä todella tapahtui tai oli tapahtumassa, tai mikä todella oli koko idea tai juju. Elokuva oli kyllä hieno, mutta sisälsi paljon puutteita. Vin Diesel ei oikein sopinut rooliin. Enkä usko että symppis Gerard Depardieukaan oli niin nappivalinta rooliinsa. Paljon toimintaa ja scifiä, eli muuten leffa minun makuuni. Pääosassa myös Hiipivä Tiikeri Piilotettu Lohikäärme -tähti Michelle Yeoh.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!