Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 3.5.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Tundralla sotiva sotilas nimeltä loki löytää itsensä sattumalta keskeltä kahden eskimonaisen elämää. Vanha shamaani on sanonut toisesta naisesta – Saivasta – ennusteen, jota nainen noudattaa. Saiva elää tyttärensä kanssa simppeliä elämää ja on luottamatta ihmisiin. Loki kuitenkin sotkee naisen kuviot täysin…

Far North on maisemasetiltään ja miljööltään hieno elokuva, mutta muuta hienoa siinä ei taida ollakaan. Leffa oli äärimmäisen tylsä draamaelokuva, mitä loppuhuipennuskaan ei voinut korjata. Sentään loppuhuipennus oli. Michelle Yeoh on tunnettu monesta hyvästä kung-fu-elokuvasta, ja ei jotenkin tunutunut sopivan elokuvaan. Sean Bean oli keskimääräistä huonompi roolissaan. En suosittele.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!