Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.3.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Navy SEALin tarkk’ampuja Chris Kyle lähtee Irakiin terrorismin vastaiseen sotaan puolustamaan maataan. Taistelut ovat kohtalokkaita, mutta Kylen into maanpuolustukseen ja sodan jättämät arvet eivät laannu ja hän lähtee yhä uudestaan komennoille perheen kaivatessa kotimaassaan…

Clint Eastwoodin ohjaama American Sniper on upea biografia patriootti Chris Kylestä, joka oli minulle tuntematon ennen elokuvan katsomista. Leffa on mukaansatempaava ja tarina rankka ja koruton. Bradley Cooperin näytelty aksentti hieman härnää, joka tuskin on täydelistä, mutta se ei haittaa kokonaisuutta. Näyttely ja kuvaustapa on upeasti toteutettu, eikä siksi ole mikään ihme että elokuva on niittänyt palkintoja. Elokuva saattaa olla vähän jenkki ja siksi ehkä puolueellinen, mutta innostaa tutkimaan Kylen tarinaa lisää. Mielenkiintoista ja jännittävää. Suosittelen katsomaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!