Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.7.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Informatiivinen dokumenttielokuva nälkäongelmasta jenkeissä.

En tiennyt, että nälkäongelma ja köyhyys on jenkeissä ihan näin paha. Ruokapankkeja USA:ssa on näköjään yllättävän paljon. Leffa käsitelee asiaa hienosti muutaman erilaisen perheen kautta. On uskomatonta, että hedelmät ovat tuplasti, ellei triplasti kalliimpia kuin Suomessa. Luulin, että Suomi on kallis maa, mutta jenkeissä näköjään ruoka maksaa ihan hirveästi, jos ei lasketa roskaruokaa.

Jännä juttu kyllä, että ihmiset ovat lihavia, mutta silti nälkäisiä – roskaruoka ei aiheuta muuta kuin läskiä, mutta ei poista nälkää. Mielenkiintoinen ja hyvin tehty dokkari. Osoittaa jälleen kerran miten huonosti USA:n asiat tuntuvat olemaan ja miten hallitus ja presidentti ei ole muuta kuin suurta puhetta… valtavat rispektit Jeff Bridgesille muuten, huipputyyppi!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!