Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.4.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Eletään vuotta 1971. Nuori brittiläinen sotilas Gary Hook lähetetään Belfastiin ja Gary saa kertoa pienelle veljelleen että tällä ei ole hätäpäivää, sillä ulkomaanmatkaa ei olekaan tiedossa. Belfastissa on kuitenkin melkoinen mylläkkä kun kapinalliset haluavat siivota britit pois maastaan…

Irlannin The Troublesin eli Pohjois-Irlannin levottomuuksien historia kiinnostaa monestakin syystä. ’71 (2014) on jännittävä elokuva, jota katsoessa pystyy palaamaan melko helposti ajassa takaisin yli kolmenkymmenen vuoden päähän. Jack O’Connell on erittäin muutautumiskykyinen näyttelijä ja osoitti paikkansa viimeksi näkemässäni Starred Upissa. Yllättävänkin brutaalia meininkiä. Historiaan pohjautuvan sota-äksönin ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!