Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.9.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Valamiehet äänestävät tapauksesta, jossa 18-vuotias on tuomittu isänsä murhaamisesta. Neuvotteluhuoneessa yksi valamiehistä on kuitenkin eri mieltä keissin varmuudesta ja saa pian muutkin epäilemään…

12 Angry Men tuo hieman mieleen The Man from Earth -elokuvan, sillä sen kuvausympäristönä on tasan yksi huone, eikä päällisin puolin elokuva sisällä mitään muuta kuin puhetta. Leffan näpsäkkä argumentointi ja taustajuoni ovat kuitenkin nerokkaita. Elokuvan ei tarvitse yrittää liikaa, sillä se on yksinkertaisuudessaan huikea. Jos oikeussalijutut ja rikosmysteerit miellyttävät, 12 Angry Men on loistavaa ajanvietettä. Elokuva on jopa hauska. En yleensä ole vanhojen elokuvien ystävä, mutta tämä yllätti positiivisesti. Kiitos suosituksesta Urholle.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!