Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.10.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Maailman ensimmäinen mutantti, egyptiläinen epäjumala herää haudastaan valmiina tuhoamaan maailman. Charles ja muut mutantit saavat tästä hyvin nopeasti vihiä. Magneto on aloittanut normaalin elämän, mutta huomaa että sen eläminen ei olekaan niin helppoa…

Yhdeksännessä X-Men-elokuvassa palataan vuoteen 1983. Prequel selittää monia aiemmista elokuvista tuttuja asioita, enkä ymmärrä miksi sitä on bashattu ainakin kriitikoiden piireissä. Pidin elokuvasta todella paljon, sillä se on jännittävä, mukaansatempaava, hyvin näytelty, eikä kyllästyttävää mättöä ole yhtä paljon kuin edellisessä. Kaikin puolin tasapainoinen, loistava päätös saagalle.

Eniten pidän miten elokuvassa kuvataan primitiivistä pahuutta. Tuho -hahmon kuvaus ja kehitys on loistava. Alkupätkä muistuttaa vanhasta kunnon Stephen Sommersin Mummysta, josta pidän vallattomasti, kenties sieltä saanutkin inspiraationsa. Loistopätkä, loistonäyttelijöillä. Hyvää viihdettä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!