Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.8.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Charles Xavier on älykäs nuorukainen, joka valmistuu genetiikan professoriksi. Charlesilla on kuitenkin erikoiskyky; hän osaa lukea ihmisten ajatuksia. Erityisesti mutaatiot kiinnostavat Charlesia ja löytäessään muita kaltaisiaan hän alkaa koota mutanttien tiimiä. Metallia puoleensa vetävästä Erikistä tulee Charlesin paras kaveri, mutta Erikillä on rankka menneisyys. Yhdessä tiimi yrittää päihittää Erikiä lapsena rääkänneen entisen natsin, energiaa imevän Sebastian Shawin…

Enpä olisi uskonut että X-Menistäkin saadaan vielä tavaraa ulos. ”X-Men: First Class” kertoo hienosti juttuja ajalta ennen kuin Charlesista tuli Professori X ja Erikistä Magneto. Ensimmäistä kertaa X-Men sisältää mukavaa pientä draamaa, kun aina ennen X-Menit tuntuivat olevan sitä tyypillistä mättöä. Leffa on upea miljööltään, näyttelyltään ja tehosteiltaan. Tehosteista huolimatta leffa on silti jotenkin mukavan hillitty ja autenttinen.

Pidän valtavasti James McAvoysta ja hän ei olisi voinut olla parempi nuoren Professori X:n rooliin. Erityisesti tykkäsin Kevin Baconin roolisuorituksesta; hän puhui leffassa kolmea eri kieltä. Rose Byrne on tässäkin leffassa yksi suosikeistani, vaikka ei näyttelekään mutanttia. Hieno scifipläjäys, johon on selkeästi panostettu. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!