Joukko nuoria lähtee reissuun tarkoituksena patikoida Appalakeilla. Kyläläiset varoittelevat, että polulta ei kannata poiketa. Matkan varrella on kuitenkin Amerikan historiallisia nähtävyyksiä, joten joukkio päättää oikaista ja samalla käydä vilkaisemassa…

Järjestyksesään kuudes Wrong Turn -elokuva ei kulje Wrong Turn 6 -nimellä, vaan kantaa samaa nimeä kuin vuonna 2003 julkaistu elokuva. Tarinallisesti leffalla ei ole alkuperäisen kanssa juuri mitään tekemistä. Ainoastaan yhdessä kohtauksessa on pieni viittaus aiempiin elokuviin.

Jostain syystä paskuudestaan huolimatta tykkään katsoa näitä ”tyhmät tyypit tapetaan metsässä” -tyyppisiä gorekauhuleffoja. Wrong Turn -saagan jokainen leffa on vaan ollut pakko katsoa, vaikka en ole tainnut antaa yhdellekään yli kahta tähteä. Ohjaaja Mike P. Nelson ei ole aiemmin tehnyt mitään mainitsemisen arvoista ja tämä onkin hänen ensimmäinen isompi tuotanto aiemman The Domestics (2018) ohjaustyön lisäksi. Nelsonin tyyli poikkeaa paljon Wrong Turn 3-5 ohjanneen Declan O’Brienin tavasta, sillä tämä elokuva ei ole yhtään niin gore kuin ennalta voisi olettaa.

Tarinallisesti tämän vuoden Wrong Turn ei ole ihan niin ennalta-arvattavaa ö-luokan metsäjuoksua kuin aikaisemmat elokuvat, jotka ovat lähinnä kuin Hills Have Eyes -leffojen Tokmanni-versioita, joissa puiksi ja pensaiksi pukeutuvat heinähatut lahtaavat nuorisoa. Tämän vuoden Wrong Turn on hieman isommalla budjetilla toteutettu ja mukaan on saatu jopa Stranger Things -tähti Matthew Modine (joskin minulle tulee hänestä ensimmäisenä mieleen aina pavunvarren Jaakko minisarjasta Jack and the Beanstalk: The Real Story (2001)).

Kokonaisuutena uusintaotos Wrong Turniin on jopa yllättävän ilahduttavaa seurattavaa ensimmäisen puoliskon jälkeen kun tarina alkaa kunnolla avautua. Tätä elokuvaa ei kannata katsoa samalla asenteella kuin aiempia. Ehkä tyhmää oli edes vertailla. Leffassa on paljon hyvää ja huonoa, siitä syystä se ei vieläkään ihan yllä sinne kolmeen tähteen. Hyvä yrkkä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!