Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.8.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Willy Wonkan suklaatehdas on suljettu ikiajoiksi, vaikka karkkia tehtaillaan koko ajan lisää. Kun Wonka järjestää kilpailun piilottaen viisi kultaista lippua suklaalevyn sisään, kaikki lapset haluavat voittaa päästäkseen tehtaaseen. Kuin ihmeen kaupalla köyhä Jali pääsee mukaan seikkailuun…

Alkuperäinen Willy Wonka -elokuva taitaa olla lähes yleissivistystä Wizard of Ozin tapaan ja onpahan fantasialeffa samankaltainen värikkäältä tematiikaltaankin. Mielipidekysymyksiä onko se Gene Wilder vai Johnny Depp, vanha vai uusi, mutta kyllä minä tästä pidin. Muistelin puhuttavan, että olisi ollut karumpi, vaikka siihen suuntaan eroja uuteen löytyykin. Aikansa kuluttama, mutta erittäin katsottava musikaalipläjäys. Pitihän se katsoa jo pelkästään nettimeemin takia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!