Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.3.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Ennen Vietnamin sodan syttymistä alueelle tehdään lukuisia pommituksia. Dieter Dengler on luutnantti, joka ammutaan alas. Selvittyään hetken yksin viidakossa mies joutuu laosilaisten vangiksi. Vankileirissä on muitakin amerikkalaisia, joiden seuraan Dengler lyöttäytyy. Kuivan kauden vallitessa porukka joutuu taistelemaan nälkää vastaan. Pian Dengler alkaakin suunnitella pakoa, kun pelastuskoptereita ei näy…

Rescue Dawn on hieno historiallinen biografia ja tositarina Dieter Dengleristä. Elokuvan soundtrackin on säveltänyt uskomaton Klaus Badelt, ja leffassa näyttelee monia lahjakkuuksia, kuten Christian Bale, Steve Zahn. Hauska juttu oli se että leffassa on molemmat Lostista tutut näyttelijät Franí§ois Chau ja Jeremy Davies. Leffa oli kuitenkin kovin tylsä ja puiseva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!