Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.11.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Eletään kaukaista tulevaisuutta, jolloin ihmiset ovat hylänneet maapallon, sillä maapallon tila ei enää vastaa ihmisten tarpeita. Ihminen on päättänyt että avaruudessa on tilavampaa ja avaruusalus nimeltä Axiom (”Selviö”) on ihmiskunnan tulevaisuus. Yli 700 vuotta ihmisten lähdön jälkeen maapallolle on jäänyt uuttera roskankerääjärobotti Wall-E, joka tapaa planeetalla vierailleen Eve-luotainbotin joka kerää informaatiota maapallon uudelleenasuttamista varten. Koska Eve on roboteista kauniimpi ja viisaampi, Wall-E rakastuu häneen päätä pahkaa. Käy myös niin että Wall-E:n löytö vaikuttaa myös merkittävästi ihmiskunnan uuteen tulevaisuuteen…

Wall-E on piristävä ja hauska animaatioseikkailu. Tulevaisuudenkuvaus on tässäkin sellainen asia mistä pidän todella. Tietysti hieman stereotyyppinen ajatus tässä ihmisten tulevaisuus, mutta se kuulunee asiaan. Pääasia tässä oli kuitenkin nuo robotit – mahdottoman söpöt sellaiset. Wall-E on tehty hyvin ja se sopii niin pienemmille kuin isollekin katsojille. Terminologiaa tai mitään muuta vaikeaa elokuvassa ei kuulla vaan päinvastoin – siinä hyvin vähän puhutaan ihmisten kieltä. Hieno Pixarin animaatio koko perheelle.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!