Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Carl Fredricksen on pitkän ja onnellisen elämän elänyt vanha ukko. Hänen elämästään jäi kuitenkin jotain puuttumaan, nimittäin tutkimusmatka vaimonsa kanssa. Vaimonsa kuoleman jälkeen Fredricksen päättää toteuttaa elämänhaaveensa, ja matkustaa Etelä-Amerikkaan. Koska ukkelin talo on purku-uhan alla, entinen ilmapallontäyttäjä laittaa savupiipustaan sadoittain kaasulla täytettyjä ilmapalloja, ja lähtee leijailemaan ylös… mutta kuinka ollakaan, talon kuistille on jäänyt yksinäinen partiolainen…

Up – Kohti Korkeuksia on upea animaatioelokuva. Leffa on omaperäinen ja kekseliäs, ja upeasti toteutettu. Elokuva on siitä hyvä, että se sopii kaikenikäisille. Huumori uppoaa niin lapsiin kuin vanhempiinkin. Pidin elokuvan visuaalisuudesta, ja animaatioefekteistä. Leffassa oli myös eräänlaista ”scifiä” (teknologiaa), josta pidin valtavasti. Yksi vuoden parhaista animaatioelokuvista, ellei jopa paras!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!