Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Eletään Toisen Maailmansodan kovia aikoja. Saksalaisten Fí¼cher Adolf Hitler pitää Eurooppaa rautaisessa otteessaan. Lukemattomien hirmutöiden myötä Hitlerin omissa leivissä työskentelevät sotilaat ovat heränneet kapinaan, ja suunnittelevat Hitlerin salamurhaa. Maineikas eversti von Stauffenberg melkein onnistuu tehtävässään…

Valkyrie kertoo toisen maailmansodan Euroopan historian suurimmasta salamurhausoperaatiosta. En ollut ennen kuullut tästä, joten leffa oli mukavan yleissivistävä. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, ja Tomppa Cruisen lisäksi joukossa oli myös muita tunnettuja näyttelijöitä – tosin ei ihan niin nimekkäitä kuin Cruise. Loppu oli hieman pettymys. Hyvin tehty tositarina. Adolf Hitleriä näytteli kerrankin joku joka oikeasti näytti häneltä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!